18 Ocak 2009 Pazar

yüz akları (1)

ALF (HAYVAN KURTULUŞ CEPHESİ)

İngiltere’de avcılığı engellemek üzere yürüttükleri yasal faaliyetler nedeniyle sürekli saldırıya maruz kalan ve daha etkili stratejiler geliştirmek isteyen hayvan hakları aktivistleri, 1970’lerde sabotaj gibi yasadışı faaliyetleri benimsemeye başladılar. Band of Mercy adlı av sabotaj grubu, zamanla, hayvanları sömüren başka sektörleri de hedef aldı ve mala yönelik zararın en etkili yollarından biri olan kundaklama faaliyetlerine ağırlık verdi. Band of Mercy’nin önde gelen iki üyesi 1974’te yakalanarak tutuklandılar. Cliff Goodman, polisle işbirliği yapıp grubun sırlarını ifşa ederek hayvan hakları hareketinin ilk muhbiri sıfatını kazandı. Ronnie Lee ise, hapisten daha da büyük bir kararlılıkla çıktı ve 1976’da Hayvan Kurtuluş Cephesi (ALF) adını verdiği yeni militan grubu kurdu.

ABD’deki ilk ALF hücresi 1982’de kuruldu ve aynı yıl 24 Aralık’ta Howard Üniversitesi’ne baskın düzenlenerek deneylerde arka ayakları sakat bırakılmış 24 kedi kurtarıldı.

ALF’nin ABD’deki en önemli eylemlerinden biri, Pennsylvania Üniversitesi’nin kafa yaralanmaları laboratuvarına düzenlenen baskındı. Bu laboratuvarda, Amerikan futbolu kasklarını daha güvenli hale getirme amacıyla maymunların kafaları üzerinde çok ağır darbeler deneniyordu. ALF, laboratuvara 60 bin dolarlık hasar verdi ve hayvanlara yapılan işkenceleri gösteren 60 saatlik video kayıtlarını çaldı. PETA’nın bu kayıtlardan derlediği Unnecessary Fuss adlı film, laboratuvarın kapatılmasını sağladı.


http://www.animalliberationfront.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder