18 Ocak 2009 Pazar

Barry Horne (1952–2001). Hayvan deneylerinin yapıldığı laboratuvarlara patlayıcı madde yerleştirmekten 18 yıla mahkûm olan Britanyalı hayvan hakları aktivisti Barry Horne hapiste başladığı bir dizi açlık grevinin ardından karaciğer yetmezliğinden 5 Kasım 2001’de hayatını kaybetti. Horne, açlık grevinin amacının Britanya hükümetini hayvan deneyleriyle ilgili soruşturma başlatmaya zorlamak olduğunu açıklamıştı. İşçi Partisi, 1997’de iktidara geldiğinde böyle bir soruşturma başlatacağı vaadinde bulunmuştu. Horne’un cenazesinde hayvan hakları aktivistleri “İşçi Partisi öldü, Barry öldü” yazılı bir bayrak açmışlardı.

ALF MAHKÛMLARI
Christopher McIntosh Bir McDonald’s şubesini kudaklamaktan 8 yıl ceza aldı.
Darren Thurston. Kundaklama ve komplo iddiasıyla yargılanıyor.
Jon Ablewhite Deneylerde kullanılmak üzere laboratuvarlara domuz tedarik eden bir çiftçiye şantaj yaptığı gerekçesiyle 12 yıla mahkûm oldu.
Dave Blenkinsop Britanya’daki bir laboratuvarın yöneticisine yönelik saldırıdan 3 yıl, Huntingdon Life Science laboratuvarına hayvan tedarik eden bir çiftlikteki 600 domuzu kaçırmaktan 18 ay, bir mezbaha aracına patlayıcı yerleştirmekten 5 yıla mahkûm edildi.
Sarah Gisborne Huntingdon Life Science laboratuvarında çalışanlara ait 8 araca zarar vermekten 5 yıla mahkûm.
Heather Nicholson Bir tilki avcısına hakaret ve saldırı iddiasıyla yargılanıyor.
Kerry Whitburn Deneyler için domuz tedarik eden bir çiftçiye şantaj girişiminde bulunduğu gerekçesiyle 12 yıla mahkûm.
Peter Young Altı kürk çiftliğinde hapis tutulan mink ve tilkileri serbest bırakmaktan 2 yıl ceza aldı. Ayrıca South Dakota’daki bir kürk çiftliğine düzenlenen baskında yer aldığı gerekçesiyle yargılanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder